0 Objekt
Beställningar innan kl 14 skickas samma dag.
Beställningar innan kl 14 skickas samma dag

Kontakta oss

Låt oss hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Innan du skickar oss din fråga, så rekommenderar vi alla att läsa våra “vanliga frågor och svar“, där vi listar de mest förekommande frågorna från våra kunder, före och efter en genomförd beställning.

Hittar du inte svaret där, så tar vi tacksamt emot din fråga i vårt frågeformulär eller så kan du skicka e-post till hello@tarmkollen.se.

Om du undrar när ditt test-resultat kommer, och redan har väntat i 15 arbetsdagar, så hör självklart av dig. Vi är dock beroende av att labb-personalen ska kunna ge oss besked kring test-resultatet, och i vissa fall tar återkoppling på sådant ärende 1-2 dagar.

Skicka oss en fråga*

Supporten och rådgivning öppen:

Måndag – Fredag: 9:00 – 15:00

Vanliga frågor och svar

Vi får mycket frågor, vilket är superbra! Nedan har vi sammanställt svaren på de mest förekommande frågorna. Hittar du inte ditt svar här, hör av dig, så hjälper vi till.

Vi har delat in frågor och svar i följande kategorier:

Före köp av test

Får jag rabatt om jag beställer fler test?

Det brukar finnas sådana erbjudanden. Det är vanligt att man testar flera inom t.ex. familjen samtidigt.

Kan jag lita på testresultaten?

Vårt labb har Europas största sjukhus som kunder. Vi har fått till ett avtal med labbet som gör att vi kan erbjuda samma tjänster för privatpersoner, något vi är mycket stolta över.

Vi arbetar med ett tyskt ackrediterat och certifierat laboratorium med lång erfarenhet  och som är betrodda och använda av läkare över hela Europa. Vårt samarbetslabb är certifierat i enlighet med EN ISO 13485 och ISO 9001.

Hur gör man testet och vad behöver man tänka på?

Hur gör man testet?

Efter en beställning skickar vi hem ett test-kit med instruktioner. Där följer även med ett frankerat kuvert som postas till labbet, företrädesvis måndag eller tisdag.

Kan barn göra testet?

Med målsmans tillstånd kan barn även göra tarmtestet men våra referensvärden är framtagna för vuxna personer.

Vad behöver jag tänka på inför testet?

Om du nyligen tagit antibiotika ska det ha passerat en månad tills du tar tarmtestet. Du bör undvika  laxerande eller antacida (saltsyraneutraliserande) läkemedel  en vecka innan testet.  Extra intag av probiotika eller prebiotika ska undvikas 48 timmar innan test.

Påverkas mitt resultat av mediciner?

Resultatet påverkas av antibiotika och saltsyrahämmande mediciner. Du bör ha avslutat en antibiotikakur en månad innan testet samt undvika saltsyrahämmande läkemedel en vecka innan testet.

Vad finns i mitt resultat?

Resultatet visar namn, datum testet gjordes, en kort introduktion så att du förstår resultatet samt exakt värde på det ämne som testats. Du får även rekommendationer på hur du kan gå vidare själv utifrån ditt testresultat.

Om att skicka in provet till oss

Kan man kyla provet?

Det kan man med fördel göra efter att man tagit testet innan det postas. Testet klarar upp till 5 dagars transport innan det analyseras, så det är viktigt att skicka t.ex. en måndag eller tisdag för att provet ska hinna komma fram innan helgen.

Varför rekommenderar ni att man ska skicka in provet på en måndag?

Eftersom provet klarar sig upp till 5 dagar innan det blir “obrukbart”, så vill vi försäkra oss om att labbet hinner köra testet innan det blir obsolet. Om testet t.ex. kommer fram en fredag, så kyls det direkt från labbet.

Labbet ser direkt om provet håller dålig kvalitet. Då kommer kunden behöva skicka in igen.

Frågor om testmetod

Vilka ämnen testas?

Vårt test är utformat för att fånga upp de allra vanligaste bakomliggande orsakerna till magbesvär. Vi har egentligen möjlighet att testa vad som helst, och vi kan erbjuda specifika test. Vi har dock valt att fokusera på dessa mer omfattande test, framförallt för att förenkla för kunderna, men har förståelse om man vill testa unika funktioner för tarmen. Vår systersida gettested.se erbjuder ett större urval av tester om man letar efter något specifikt.

Vad är det som testas?

Våra mindre tarmtester testar en mängd olika bakterier och jästsvampar, medan våra större tester även mäter olika matsmältningsfunktioner, läckande tarm mm. På startsidan kan du se en jämförelse mellan alla våra olika tester och du kan även klicka på varje test för att läsa mer.

Vart görs testerna?

Vi arbetar med ett tyskt ackrediterat och certifierat laboratorium med lång erfarenhet  och som är betrodda och använda av läkare över hela Europa. Vårt samarbetslabb är certifierat i enlighet med EN ISO 13485 och ISO 9001.

Frågor om testresultatet

När kommer mitt resultat?

Resultatet kommer inom 15 arbetsdagar. Du kommer att få ett email när resultatet finns tillgängligt.

Övriga frågor

Kan ni testa för mer specifika saker?

Våra tarmtester här är väldigt omfattande, men om du inte hittar vad du söker kanske du kan hitta det på vår systersida gettested.se som även har exempelvis SIBO-test.

Samarbetar ni även med sjukhus och andra vårdgivare?

Ja det gör vi, och vi adderar kontinuerligt fler samarbetspartners och kliniker över Europa. Intresserad? Hör av dig.

Samarbete, partners, influencers, affiliate

Vill du samarbeta med oss :)?

Vi samarbetar gärna med seriösa företag och personer som kan driva hälsorelaterade frågor framåt i vårt samhälle. Ta förutsättningslöst kontakt med oss på samarbete@tarmkollen.se.

Om företaget

Get Tested International AB (559296-6773) är ett svenskt företag med bas i Stockholm. Företaget vill bli Europas ledande leverantör av hemmatest. Vi vill ge vanliga människor samma möjligheter som idag endast är få förunnade genom att erbjuda avancerade hälsotest men till humana priser.

allergitest